Ingrediente pentru 4 – 5 portii :
- 500 gr.spaghete
- 200 - 250gr kaizer
- 500 gr.spaghete
- 200 - 250gr kaizer
- 2 catei de usturoi
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
Spaghete
Carbonara
Kaizerul se taie
in felii subtiri si se caleste intr-o tigaie mare ( bine incinsa in prealabil)
la foc mic cu putin ulei pana devine auriu - aproximativ 6-8 minute (ideea este
sa se reduca grasimea si sa devina rumen ).
Kaizerul se scoate pe o farfurie acoperita cu un prosop de
hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Intre timp,
puneti pastele la fiert in apa cu putina sare.Indicat este ca pastele sa
fie gatite in stil al dente.
Scurgeti pastele,
dar nu uitati sa opriti cel puţin ½ ceasca de lichid pe care o sa-l folositi
mai tarziu.
Separat se bat
ouale si cascavalul ras într-un castron si se adauga ¼ din cana cu apa in care
au fiert pastele.
In tigaie se pune
usturoiul taiat feliute, kaizerul si pastele, se lasa 1 minut si apoi se adauga
oul cu cascaval. Totul se va amesteca usor pana ce capata o consistenta
cremoasa (nu la foc mare deoarece ouale se vor coagula). Daca amestecul vi se
pare prea gros se mai adauga din apa de la paste.
Se condimenteaza
cu sare si piper dupa gust, iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.
Va dorim POFTA BUNA