Spaghete Carbonara


horia-varlan-retete-horia-virlan-spaghete-carbonara-paste-italiene

Reteta SPAGHETE CARBONARA
Ingrediente pentru 4 – 5 portii :

- 500 gr.spaghete
- 200 - 250gr kaizer
- 2 catei de usturoi
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper

Spaghete Carbonara
Kaizerul se taie in felii subtiri si se caleste intr-o tigaie mare ( bine incinsa in prealabil) la foc mic cu putin ulei pana devine auriu - aproximativ 6-8 minute (ideea este sa se reduca grasimea si sa devina rumen ).
Kaizerul se scoate pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.





















Intre timp, puneti pastele la fiert in apa cu putina sare.Indicat este ca pastele sa fie  gatite in stil al dente.
Scurgeti pastele, dar nu uitati sa opriti cel puţin ½ ceasca de lichid pe care o sa-l folositi mai tarziu.

Separat se bat ouale si cascavalul ras într-un castron si se adauga ¼ din cana cu apa in care au fiert pastele.
In tigaie se pune usturoiul taiat feliute, kaizerul si pastele, se lasa 1 minut si apoi se adauga oul cu cascaval. Totul se va amesteca usor pana ce capata o consistenta cremoasa (nu la foc mare deoarece ouale se vor coagula). Daca amestecul vi se pare prea gros se mai adauga din apa de la paste.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.

Va dorim POFTA BUNA

-->