Reteta FRIPTURA DE MIEL LA
CUPTOR
Ingrediente :
- 1.5-1.8 kg carne de miel ( pulpa din spate )
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- usturoi uscat pentru impanat ( 5-6 catei )
- 50 g unt
- ulei de masline
- foi dafin
- rozmarin
- 200 ml vin alb ( demisec )
- apa
- sare
- piper
Mod de preparare reteta FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR :
Carnea de miel se spala bine,se indeparteaza eventualele pielite si se
sterge cu servetele absorbante.
Pulpa de miel se cresteaza si se impaneaza cu catei de usturoi .
Carnea se unge cu ulei si unt, se
condimenteaza cu sare si piper, apoi se presara rozmarinul.
Daca aveti timp, e mult mai bine sa
lasati carnea unsa și impanata 2-3 ore
la frigider inainte de a o baga la cuptor, ca sa se marineze .
Carnea marinata se pune in tava si se adauga ceapa si usturoiul verde
tocate marunt. Puteti folositi cantitati generoase de usturoi proaspat sau de
verdeturi, deoarece aromele puternice
pun foarte bine in valoare carnea de miel.
In tava se adauga vinul indoit cu apa
si se baga la cuptor.
Cuptorul trebuie incalzit cu cel putin 10 minute inainte.Temperatura
cuptorului pentru carnea de miel trebuie sa fie de 160°C ( temperatura medie)
Din cand în cand friptura se intoarce şi se stropeşte cu sosul din tava .
Friptura ar trebui sa fie gata in 40-50 min., dar timpul poate varia in
functie de marimea bucatii de carne.
Carnea este patrunsa atunci cand introduci varful unui cutit pana la mijlocul
bucatii de carne si nu mai iese zeama.
Carnea de miel se serveste imediat, taiata felii cu salata verde.
Pofta buna !
Paste fericit !
-->